top of page
Recente berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Uitgelichte berichten

MISLUKTE VOORNEMENS


Ken je dat? Op 1 januari ga ik stoppen met roken. Vanaf 1 januari ga ik meer sporten. Vanaf 1 januari ga ik afvallen........

Wauw en dan nu zijn we bijna twee weken verder. En??? Is er nog iets overgebleven van je goede voornemens? Ja, dan ben je een kanjer. Nee, dan ben je ook een gewoon mens. Iets veranderen behoort van binnen uit te gebeuren. In feite kun je dat niet opleggen aan een datum, ja oké wel als je je goed hebt voorbereid.

Wat maakt dat het vaak niet lukt om je aan je goede voornemens te houden? Hoe komt het dat we ons niet vast kunnen houden aan onze plannen?

Vaak denken we..."ik begin eraan en dan komt het wel goed". Zo werkt het vaak niet.

Je behoort een doel te stellen binnen een realistisch kader.

Bijvoorbeeld als je meer wilt gaan sporten? Wat ga je doen, waar en hoe en wanneer! Dus elke woensdagavond en zaterdagochtend ga ik sporten, ook al ben ik moe, heb ik geen zin of regent het buiten.

Als je wilt afvallen? Hoeveel kilo wil je kwijt, wat is een reëel streven en hoe pak je het aan? Ook belangrijk om je af te vragen wat de reden is dat je af wilt vallen. Wat is jou motivatie? doe je dat omdat je kleding dan lekker zit of omdat je partner het wilt? Dat heeft externe motivatie en gaat vaak niet lukken.

Doe je het omdat je je gezondheid (wat specifiek) wilt verbeteren of minder klachten (welke) wilt hebben? Dat heet dan interne motivatie en zal je beter helpen om het vol te houden.

1 januari is een leuke datum, maar leg je zelf alleen iets op als het daadwerkelijk van binnen uit komt.

Hulp nodig? Trek aan de bel. www.carolineambaum.nl

Volg me
Zoeken op tags
Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page