top of page
Recente berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Uitgelichte berichten

INVLOED VAN MAAGZUURREMMERS OP JE MAAG EN DARMEN

Maagzuurremmers zijn oa pantazol, omeprazol, ranitidine. Ze worden voorgeschreven bij bandend maagzuur en als bescherming voor de maagwand wanneer NSAID’s (diclofenac, ibuprofen, aspirine, naproxen) worden gebruikt.

De maag bevat maagzuur om de eiwitten uit voeding te verteren. Een opgeblazen gevoel en branden gevoel na het eten kan komen door het niet goed verteren van eiwitten. Bij het innemen van maagzuurremmers daalt het maagzuur en worden de eiwitten nog slechter verteerd. Hierdoor kan je ontlasting sterk gaan geuren en ontstaat winderigheid.

Door de verminderde productie van maagzuur door de maagzuurremmers bestaat ook grote kans dat magnesium en vitamine B 12 niet goed worden opgenomen. Tekorten kunnen zich uiten in oa vermoeidheid.

Stoppen met maagzuurremmers dient altijd in overleg met je arts te gebeuren. Indien je klachten niet verbeteren zul je je maag en darmen op orde moeten brengen.

Wanneer je last hebt van bovenstaande klachten neem dan contact met me op om hier wat aan te doen. Blijf er niet mee rondlopen.

Je consult wordt (deels) vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Ik ben aangesloten bij de VBAG.

Kijk voor meer info op www.carolineambaum.nl

Volg me
Zoeken op tags
Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page