April 10, 2019

January 15, 2019

January 15, 2018

October 5, 2017

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Wil je ontgiften met Oil Pulling?

September 15, 2017

Oil Pulling  komt uit de Ayurvedische geneeskunde. Een methode om je  mond gezond en schoon te houden. Ook wordt het gebruikt om je lichaam te ontgiften en te verjongen. Van origine met sesamolie, maar kokosolie heeft meerdere eigenschappen.

De kokosolie die je ervoor gebruikt is van biologische oorsprong, virgen en koudgeperst.

Te koop in natuurwinkel, gezondheidswinkel en sommige supermarkten hebben het tegenwoordig ook.

 

Waarom zou je het doen?

De kokosolie werkt reinigend voor je gebit. De bacteriën in je mond worden door de olie opgenomen. Je mond zit vol bacteriën, virussen en schimmels, die afvalstoffen produceren die giftig zijn.  Met de kokosolie trek je die afvalstoffen uit je mond in de olie. Je gebit wordt schoner en witter, ontsteking van tandvlees vermindert, tandplak verdwijnt en je krijgt er een frissere adem door.

Daarnaast wordt beweerd dat als je het regelmatig doet, het ook positieve invloed heeft op je gezondheid. Door de ontgiftende werking zou het ook goed zijn bij hoofdpijn, allergieën, eczeem , astma, gewichtsverlies, slaapproblemen en acné verbeteren.

Hoe pas je het toe?

Neem in de ochtend  bij voorkeur op de nuchtere maag, een flinke theelepel kokosolie in je mond. De kokosolie smelt snel in je mond. Vervolgens hou je de olie 15-20 minuten in je mond. Je rolt, kauwt, duwt en beweegt de olie door je mond en ‘trekt’  het door en langs je tanden en je tandvlees.

Na die 15-20 minuten spuug je de olie uit in een papieren doekje en gooi je het in de prullenbak.  Niet in de gootsteen of toilet, deze zou er door kunnen verstoppen.

Je slikt het niet door omdat het er veel bacteriën en gifstoffen bevat.

Spoel daarna je mond schoon met warm water, waarin eventueel keltisch zeezout zit. Poets eventueel je tanden en tong met tandpasta zonder fluor (zwaar metaal).

Tijdens het oil pulling kun je makkelijk andere dingen doen zoals, douchen, je aankleden, je lunch klaarmaken om mee te nemen etc.

 

Als de kleur van de uitgespuugde olie wit is, dan heb je genoeg gespoeld. Als het nog geel is, dan moet je meer bewegingen maken of nog langer spoelen en trekken. Doe dit de eerste 3 weken elke dag en daarna 1 à 2 keer in de week. Het kan best dat je je op het begin niet zo lekker voelt, dat betekent dat je lichaam aan het ontgiften is.

 

wil je meer weten over reiniging of gezonde voeding? Kijk op 

 

www.carolineambaum.nl

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg me
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Praktijk voor Natuurgeneeskunde, Caroline Ambaum

Leendert Meeszstraat 46

2015 JS Haarlem

Kamer van Koophandel (55302025)

 

Email: praktijkambaum@xs4all.nl

Telefoon: 06-1362 8676

© Caroline Ambaum

Laatste update: 11-11-2019