top of page
Recente berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Uitgelichte berichten

6 Adviezen voor gezonde voeding

6 Adviezen over gezonde voeding

  1. EET VEEL GROENTE EN FRUIT

Groente is de basis van ons voedingspatroon. Het bevat vitaminen, mineralen, koolhydraten en eiwitten. Streef naar 400 gram per dag. Dit kan in de vorm van soep, smoothie, tijdens de lunch en diner, salade. Twee tot drie stuks fruit per dag. Neem bij voorkeur groente en fruit van het seizoen. Varieer zoveel mogelijk je ontbijt, lunch en diner.

  1. ONBEWERKT EN BIJ VOORKEUR VERS

Probeer de pakjes, zakjes en kant en klaar producten te laten liggen. Dit scheelt je een hoop toegevoegde smaakstoffen, suiker en conserveringsmiddelen. Neem verse producten, snij de groente en fruit zelf ipv voorgesneden. Je kunt ook zelf je sinaasappelsap, grapefruitsap persen.

  1. WATER

Drink veel water, groente thee. We bestaan zelf uit veel water, zo ongeveer 70 %. Probeer minimaal 1 ½ liter te drinken. Weet dat koffie en alcohol vocht onttrekken uit je systeem.

  1. SUIKER

Vermijd zoveel mogelijk suiker. Veel kant en klaar producten, zuivelproducten, toetjes, frisfranken, vleeswaren, mayonaise, ketchup, brood, muesli etc. bevatten namelijk toegevoegde suiker.

  1. BIOLOGISCH

Indien je portemonnee het toelaat?

Biologisch eten bevat minder bestrijdingsmiddelen, geen kunstmatige stoffen, minder resten van antibiotica. Het is niet gemanipuleerd. Bovendien beter voor het welzijn van de dieren omdat de dieren meer ruimte hebben en diervriendelijk benaderd worden.

  1. VETTEN

Eet de goede vetten uit vette vis, (wal)noten, roomboter, kokosolie, avocado, lijnzaad, chiazaad, pompoenpitolie en hennepolie.

De vetten hebben we nodig voor de hormoonhuishouding, hormonen worden namelijk gemaakt op basis van cholesterol. Vetten zijn goed voor onze hersenen, voorkomt hart en vaatziekten en het levert energie.

Volg me
Zoeken op tags
Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page