top of page
Recente berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Uitgelichte berichten

De Maag Functie en Voeding


In de maag wordt voedsel vermengd met het maagsap enzo wordt het voedsel voorbereid op de vertering. De maag produceert maagsap (zoutzuur), intrinsic factor (belangrijk om vitamine B12 te kunnen opnemen), gastrine en mucus. Door het zoutzuur worden de bacterie gedood en de maaginhoud wordt gedesinfecteerd. Volgens de Chinese orgaanklok is de optimale tijd voor de maag in de ochtend tussen 7-9 uur.De eerste indrukken die je opdoet kunnen zwaar op de maag vallen. Emotioneel moeilijk omgaan met nieuwe indrukken. Voeding:Aardappel, lijnzaad. Voeding is afhankelijk per persoon. Bij de een valt rauwkost goed en bij de ander niet. Zelf goed voelen wat wel en niet zwaar op de maag valt. Kamille, duizendguldenkruid, smeerwortel, (peper)munt, goudsbloem, zoethout, gember, kardemom, valeriaan Wil je je maag ontlasten?Geen koffie, alcohol, roken. Geen NSAID's (niet-steroïdale ontstekingsremmers) zoals ibuprofen en diclofenac, maar ook aspirine.Zonnevlecht beschermen met bijvoorbeeld een wit zijden hempje. Warme kompressen met evt. gember. Bij oprispen van maagzuur kun je op de nuchtere maag aardappelsap drinken. Papje maken van geneeskrachtige aarde In alle tijden bij verergering van je klachten naar een arts gaan. Daarna naar mij www.carolineambaum.nl J

Volg me
Zoeken op tags
Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page