De lever. Functie en Voeding

De lever is een sterk groot en heel sterk doorbloed orgaan . Het verwerkt de opgenomen voedingsstoffen. Het zet bijvoorbeeld suiker om in glycogeen, eiwitten in lichaamseigen eiwitten,
Vetzuren in triglyceriden. De lever heeft een ontgiftende werking (bijvoorbeeld alcohol, koffie), produceert gal, breekt rode bloedlichaampjes af. Heeft een opslagfunctie voor ijzer, kalium, vitamine A, B12 en D.
Volgens de Chinese orgaanklok is de optimale levertijd snachts van 1-3 uur.
Leverklachten geven vaak moeheid, geen eetlust, depressief voelen, onrustige spijsvertering, je voelt je niet lekker. Maar de lever staat ook voor het verwerken van indrukken, mn door dromen. Het staat voor keuzes maken. Soms valt het je zwaar op je lever!!
Voeding:
Gember, artisjok, radijs, ramanas, kurkuma, prei, wortel, andijvie, witlof, rode biet, pompoen
Kiwi, ananas, abrikoos, bosbes, zuurbes, honingmeloen, grapefruit, appel
Paardenbloem, mariadistel, zoethout
Wil je je lever ontlasten? Gebruik dan geen koffie, alcohol, vetten, suikers, sterke specerijen, koek, gebak, vlees.
Matig met brood, granen en kaas.
Neem rust en neem een leverpakking tussen 13 en 15 uur in de middag.