top of page
Recente berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Uitgelichte berichten

Wat zijn de oorzaken en gevolgen van een verstoorde darmflora?


Door een verstoorde darmflora kun je darmklachten krijgen.

Veel voorkomende oorzaken zijn:

Gebruik van anti-biotica

Stress

Voeding met veel suikers, snoep, koek, witmeel producten

Ongezonde voedingswijze

Gebruik van de anti conceptiepil

Chirurgische ingrepen (narcose stoffen)

Teveel overmatig alcohol gebruik

Verstoorde darmen zijn gevoelig en pijnlijk. De weerstand van je darmen kunnen verder afnemen door bijvoorbeeld het continueren van een ongezonde voedingswijze of door stress. Met als gevolg een slechte vertering, verstoorde darmflora, ontstekingen, krampen of een overgevoeligheid voor bepaalde voeding. Uiteindelijk zit je in de vicieuze cirkel. Bacteriën en schimmels krijgen hierdoor de kans om zich te gaan nestelen. Je darmwand kan beschadigd raken, waardoor er een grotere kans is op ziekten. Denk aan een verstoorde darmflora, Prikkelbare darmsyndroom, Candida Leaky gut (lekkende darm), ziekte van Crohn, Colitis ulcerosa en allergieën. Herken je dit? Wacht niet te lang en neem contact met me op zodat we je darmen en darmfunctie kunnen herstellen.

Volg me
Zoeken op tags
Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page