top of page
Recente berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Uitgelichte berichten

Vitamine D


VITAMINE D Vitamine D zit vooral in vette vis zoals haring, zalm en makreel, en in veel mindere mate het aan in zuivelproducten, eieren en vlees. Vitamine D kr...ijgt je ook door zonlicht. Het wordt onder invloed van zonlicht aangemaakt in de huid. Maar dan moet je wel minimaal een kwartier je huid blootstellen aan de zon, je huid zo min mogelijk bedekt met kleding en zonnebrand, tussen 11-14 uur en dan ook nog eens tussen april en september. De zon is nu in Nederland niet krachtig genoeg. Hoe ouder je wordt des te slechter werkt je huid, dus des te minder je vitamine D opneemt. Vitamine D zorgt samen met calcium voor goede botten en tanden. Een tekort aan vitamine D kan osteoporose (botontkalking) veroorzaken en dus hogere kans op botbreuken. Ook je evenwicht, immuunsysteem (weerstand) en je geheugen kunnen in functie afnemen. Andere klachten bij een tekort kunnen zijn moeheid, depressie, lusteloos, spierpijn of zelfs krampen. Indien je denkt dat je een tekort hebt of dat je mogelijk vitamine D nodig hebt? Vraag vrijblijvend advies bij me via PB. Www.carolineambaum.nl

Volg me
Zoeken op tags
Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page