Zoeken
  • Caroline Ambaum

Wat zijn de oorzaken en gevolgen van een verstoorde darmflora?


Gebruik van anti-biotica

Stress

Voeding met veel suikers, snoep, koek, witmeel producten

Ongezonde voedingswijze

Gebruik van de anti conceptiepil

Chirurgische ingrepen (narcose stoffen)

Teveel overmatig alcohol gebruik

Door een verstoorde darmflora kun je darmklachten krijgen. Je darmen zijn dan gevoelig en pijnlijk. De weerstand van je darmen kunnen verder afnemen door bijvoorbeeld het continueren van een ongezonde voedingswijze of door stress. Met als gevolg een slechte vertering, verstoorde darmflora, ontstekingen, krampen of een overgevoeligheid voor bepaalde voeding. Uiteindelijk zit je in de vicieuze cirkel. Bacteriën en schimmels krijgen hierdoor de kans om zich te gaan nestelen. Je darmwand kan beschadigd raken, waardoor er een grotere kans is op ziekten. Denk aan een verstoorde darmflora, Prikkelbare darmsyndroom, Candida Leaky gut (lekkende darm), ziekte van Crohn, Colitis ulcerosa en allergieën. Herken je dit? Wacht niet te lang en neem contact met me op zodat we je darmen en darmfunctie kunnen herstellen.


0 keer bekeken

Praktijk voor Natuurgeneeskunde, Caroline Ambaum

Leendert Meeszstraat 46

2015 JS Haarlem

Kamer van Koophandel (55302025)

 

Email: praktijkambaum@xs4all.nl

Telefoon: 06-1362 8676

© Caroline Ambaum

Laatste update: 04-07-2020