top of page

Orthomoleculaire therapie

 

Uit veel onderzoeken blijkt dat voeding een rol speelt in het ontstaan van veel chronische aandoeningen. Onze voeding geeft ons niet meer de nodige bouwstoffen die we nodig hebben. Dat komt onder andere door verarmde landbouwgrond, toegevoegde bestrijdingsmiddelen en de toenemende hoeveelheid bewerkt voedsel die we eten.

Naast zoveel mogelijk biologische voeding is vaak een aanvulling met voedingssupplementen noodzakelijk wanneer je klachten hebt ontwikkeld. Denk aan gewrichtsklachten, chronische vermoeidheid, verkoudheid die niet overgaat, darmklachten, hart en vaataandoeningen.  Het is belangrijk dat je de juiste (ortho) bouwstoffen en moleculen (moleculair) binnen krijgt. 

Tijdens de gesprekken is er aandacht voor:

1. bewustwording en inzicht in wat je nu eet 

2. het verkrijgen van informatie over voeding, die bij jou past en nodig is

3. het toepassen van je nieuwe kennis. Dit gaat in stappen en wordt eventueel aangevuld met vitamines en/of mineralen (=suppletie).

De laatste jaren zijn er in de wereld steeds meer mensen, zowel volwassenen en kinderen, die tobben met overgewicht. Steeds meer mensen bewegen te weinig, eten ongezond en te vet. Te zwaar zijn is gevaarlijk voor je gezondheid. Het belast je gewrichten teveel waardoor vaak rug- en knieklachten ontstaan. Te zwaar zijn kan leiden tot suikerziekte, hart- en vaatziekten, kanker en darmklachten. In de loop van tijd zijn onze gewoontes veranderd, bewegen we minder en wordt alles ons makkelijk gemaakt. Zo nemen we liever de lift in plaats van de trap, de auto wordt makkelijke gepakt dan de fiets. Veel tijd wordt achter de computer doorgebracht.

Steeds meer kinderen zitten achter de computer of smartphone in plaats van dat ze buiten spelen.

Het te zwaar worden is niet alleen een kwestie van te weinig bewegen, maar heeft ook te maken met een veranderd eetgedrag. Hoe ga je met eten om en welk voedsel neem je tot je? Als je bijvoorbeeld chips, koekjes, frisdrank en/of snoep als tussendoortje neemt zul je weinig trek overhouden voor het diner. Neem je vaak kant en klaar maaltijden of eet je verse producten?

Veel mensen hebben tegenwoordig een druk leven. Rennen van het een naar het ander. Ze hebben hun agenda's dagelijks vol en nemen geen tijd om even tot adem te komen. Snel wat eten, even in de magnetron, kant en klaar maaltijden, fastfood. Het gehaaste leven geeft stress en vaak zie je daarbij ook een ongezond voedingspatroon. Stress, zittend leven en dikker worden kunnen dus klachten en ziektes geven. 

bottom of page